Волинь на фоні державотворчих процесів в УНР (жовтень–грудень 1917 р.) - Дем’янюк, О. Й. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено соціально-економічний та суспільно-політичний розвиток Волині в період протистояння УНР з більшовицькою пропагандою та подальшою радянізацією регіону. Проаналізовано ситуацію на території Волині з жовтня по грудень 1917 р. This article highlights social and economical, social and political development of Volyn during the period of UPR (Ukrainian People Republic) opposition against Bolshevik propaganda and the following socialization of the region. The situation in Volyn Region from October till December 1917 is analysed.