Скринінг мікроорганізмів – деструкторів вуглеводнів із забруднених нафтопродуктами об"єктів західної України - Вільданова-Марцишин, Р. І.; Покиньброда, Т. Я.; Карпенко, О. Я.; Новіков, В. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Виділено та ідентифіковано активні асоціації мікроорганізмів – деструкторів нафтових забруднень. Експериментально встановлено, що отримані асоціації здатні утилізувати до 40–60 % нафти при культивуванні їх на рідкому середовищі Шишкіної–Троценко. The active associations of microorganisms–destructors of oil contaminations are selected. Their composition are determined. It was shown associations utilize from 40 % to 60 % oil at cultivation of them on the liquid environment of Shishkinoi-Trocenko.