Contrastive analysis of proper names symbolism in English and Ukrainian - Ishchuk, Myroslava (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
У даній статті ми проаналізували символічні значення власних імен. Для зручності та глибшого аналізу власні назви були поділені на чотири групи: власні назви в літературі, Біблійні власні назви, історичні особистості, грецькі боги та богині. Ми визначили подібності та відмінності між символічними значеннями імен, тобто, визначили ті, що співпадають повністю, частково чи зовсім не співпадають. Найбільшою виявилась група імен, символічні значення яких співпадають частково.
Keywords: symbolic meaning; proper name; coincidence; difference