Питання правового регулювання державних нагород в Україні та інших державах: порівняльний аналіз - Баїк, О. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
У порівняльному аспекті використовуються нормативні акти, що регулюють застосування державних нагород в Україні, Російській Федерації, Республіці Білорусь та інших державах. Визначаються прогалини, що існують у законодавстві України щодо застосування державних нагород. Робиться висновок про необхідність адаптації зарубіжного законодавства про порядок застосування державних нагород у практику діяльності органів державної влади України. В сравнительном аспекте используются нормативные акты, регулирующие применение государственных наград в Украине, Российской Федерации, Республике Беларусь и других государствах. Обозначаются пробелы, существующие в законодательстве Украины относительно применения государственных наград. Делается вывод о необходимости адаптации зарубежного законодательства о порядке применения государственных наград в практику деятельности органов государственной власти Украины. The article deals with the comparison of normative acts that regulate the application of state awards in Ukraine, Russia, Belarus and other countries. Flaws of the Ukrainian legislation concerning the application of state awards are determined. Author makes a conclusion about the necessity of adaptation of foreign legislation that regulates the application of state awards into the practice of bodies of executive power of Ukraine.
Вопросы правового регулирования государственных наград в Украине и других государствах: сравнительный анализ
The legal regulation of state awards in Ukraine and other states: a comparative analysis
Keywords: правове регулювання; застосування; державні символи; державні нагороди; правовое регулирование; применение; государственные символы; государственные награды; legal regulation; application; state symbols; state awards