Методи та засоби семантичної інтеграції даних - Берко, А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглянуто способи і можливості створення інтегрованих структур даних для зберігання інформаційного наповнення в гетерогенних системах електронного контент–бізнесу. Запропоновано формальні моделі та методи інтеграції семантики різнорідних даних у системах електронного бізнесу, які ґрунтуються на застосуванні метаданих, контекстного аналізу тезаурусів та онтологій даних.
Some ways and possibilities of integrated data model development for information storage of heterogeneous electronic content–business systems are considered in this paper. Formal models and methods of semantic integration of data based on metadata, context analysis of thesauruses and data ontologies application were proposed.