Особливості гармонійного синтезу як сучасного методу дослідження у теорії електротехнічних та радіотехнічних ланцюгів - Горбачов, М. Н. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Запропоновано і теоретично обгрунтовано нетрадиційний метод перебування в замкнутому вигляді періодичних розв’язань, що описують сталі процеси в лінійних електричних та радіотехнічних ланцюгах із зосередженими параметрами при впливі на них негармонійних сигналів (напруг, ЕРС) істотно несинусоїдальної форми - удосконалений метод гармонійного синтезу. Наведено приклади розв’язань модельних задач. The features harmonical of synthesis as mathematical method of decision problems and research of physical processes in the electrical engineering and radiotechnical are considered. A number of new examples of summation of infinite functional series having applied meaning in the theory of electrical and radiotechnical circuits is given.