Експортні потоки товарів з України в країни ЄС - Тивончук, І. О.; Ковальчук, М. Б. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто сучасний стан експорту товарів з України до країн Європейського Союзу. Проаналізовані основні тенденції експортних товаропотоків у країни ЄС, що характерні протягом останніх років. Наведено порівняння структури українського експорту та експорту з країн, що входять в ЄС. Розглянуто напрямки експортних товаропотоків України за географічною структурою. Визначено основні причини, що стримують зростання експорту до країн ЄС. The article considers modern state of merchandise export from Ukraine to the countries of European Union. Analysis of main tendencies of export trade flows to the EU countries in the recent years is conducted. Comparison of structure of Ukrainian export and export from EU countries is presented. Directions of Ukrainian export trade flows on the basis of geographical structure are examined. Main causes that restrain growth of export to EU countries are determined.