Дизайн архітектури студентського клубу на вул. Лукаша у м. Львові - Птуха, Поліна Ігорівна; Ptukha, Polina Ihorivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота присвячена аналізу актуальних потреб студентів та їх забезпечнню шляхом проєктування сучасного багатофункціонального клубу в межах студмістечка Львівської Політехніки. Основною метою дослідження є створення гармонійного архітектурного середовища, яке відповідало б освітнім, соціальним, культурним і рекреаційним-оздоровчим запитам студентської аудиторії. Актуальність цієї теми визначається відсутністю добре організованих громадських місць для студентів прямо на території кампусу. Зокрема, відчувається потреба у багатофункціональному центрі, котрий би сприяв неформальному спілкуванню, самостійній роботі поза лекційними залами та гуртожитками, організації спільних подій, а також фізичній активності молоді. Запропоноване архітектурне рішення втілює в собі концепцію комфортного простору, враховуючи необхідність інклюзивності, практичності та візуальної привабливості. Проєкт включає в себе створення коворкінг-просторів для як індивідуальної, так і групової роботи, обладнання тренажерного залу, зон для відпочинку та комунікації, а також залів для проведення культурних та освітніх подій. Цей проєкт має на меті сприяти створенню спільноти, зміцненню міжособистісних відносин серед студентів та підтримувати їх всебічний розвиток. Реалізація цього проєкту позитивно вплине не тільки на студентське життя, але й на покращення репутації Львівської Політехніки як передового навчального закладу, який акцентує увагу на якості освіти, комфорті студентів та розвитку молодіжної культури.

The bachelor’s qualifying work dedicated to analyzing the current needs of students and providing them by designing a modern multifunctional club at the campus of Lviv Polytechnic. The main goal of the study is to create a harmonious architectural environment that meets educational, social, cultural, and recreational needs of the student community. The relevance of this theme is defined by the lack of well-organized public spaces for students directly on the university campus. In particular, there is a strong need for a mixed-use center that would support informal communication, independent work outside lecture halls and dormitories, organization of group events, and physical activity for young people. The proposed architectural solution represents the concept of a comfortable space, taking the need inclusivity, utility and visual attractiveness. The project includes co-working areas for both individual and group work, gym, launge and communication zones, and a halls for cultural and educational events. This project hopes to support community building, strengthen interpersonal relationships among students, and their all-round development. The realization of this project will have a positive impact not only on student life but also on the reputation of Lviv Polytechnic as a progressive educational university, which focuses on the education quality, student well-being and the development of youth culture.
Architecture design of the student club on Lukasha street in Lviv
Keywords: 6.191.00.00; потреби студентів; коворкінг; спілкування; культурний та фізичний розвиток; багатофункціональний; інклюзивність; student needs; co-working; communication; cultural and physical development; multifunctional; inclusivity