Визначення основних параметрів та їхніх граничних умов сучасних пасивних інфрачервоних детекторів руху - Головацький, Р.; Лобур, М.; Holovatskyy, R.; Lobur, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Розглянуто принцип роботи сучасних пасивних інфрачервоних детекторів руху відомих світових виробників, зазначено їхні особливості та сфери використання. Наведено типову структурну та принципову схеми. На основі розглянутого принципу роботи детектора та проведеного аналітико-синтетичного опрацювання інформації з першоджерел визначено основні параметри сучасних пасивних інфрачервоних детекторів руху та їхні граничні умови. Подано граничні умови для кількості променів ближньої середньої та дальньої зон діаграми спрямованості детекторів руху. Також наведено граничні умови для напруги живлення, робочих температур та струмів споживання в різних режимах роботи.

The principle of work of modern passive infrared motion detectors of the known world manufacturers is considered; their peculiarities and fields of use are indicated. Both the typical structural and schematic diagrams are given. The basic parameters of modern passive infrared motion detectors and their boundary conditions have been determined based on the principle of operation of the detector and the synthetic processing of information from primary sources. The boundary conditions for the number of rays of the near middle and far zones of the pattern of motion detectors are given. Limit conditions for supply voltage, operating temperatures, and consumption currents in different operating modes are also given.
Determination of basic parameters and their boundary conditions of modern passive infrared motion detectors
Keywords: охоронні системи; ІЧ детектори руху; діаграми спрямованості; структурна схема; принципова схема; ефективність розпізнавання; security systems; IR motion detectors; directional diagrams; block diagram; schematic diagram; the efficiency of spreading; 534.843; 004.9