Окиснення етерної фракції – відпадку виробництва етанолу – в оцтову кислоту - Жизневський, В. М.; Гуменецький, В. В.; Польова, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Досліджено окиснення етерної фракції – побічного продукту виробництва етилового спирту – в оцтову кислоту на оксидних Mo-Sb-Sn-Р-Ох каталізаторах у газовій фазі, а також досліджено вплив олова на каталітичні властивості Mo-Sb-Ox каталізатора в реакції окиснення. The oxidation of the eteric fraction which is by-product of the ethyl alcohol production to the acetic acid over the Mo-Sb-Sn-P-Ox catalyst has been studied in the gaseous phase. The effect of the stanum on the catalytic activities of the Mo-Sb-Ox catalyst of the oxidation reaction has been examined.