Чобіт, М. Р.Панченко, Ю. В.Васильєв, В. П.Chobit, M. R.Panchenko, Yu. V.Vasylyev, V. P.2024-01-222024-01-222020-03-162020-03-16Чобіт М. Р. Створення нових функціональних продуктів на основі спредів / М. Р. Чобіт, Ю. В. Панченко, В. П. Васильєв // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2021. — Том 4. — № 2. — С. 127–135.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/60887Досліджено застосування вершкового масла як сировини для виробництва спредів з використанням рослинних олій, створення нових функціональних продуктів, визначення їх складу та властивостей. У роботі отримано удосконалений функціональний харчовий продукт з підвищеними якісними характеристиками та розроблена методика його одержання. Створені функціональні продукти містять залишки незамінних жирних кислот та комплекс вітамінів, легко засвоюються організмом людини і їх можна застосовувати для здорового харчування.The purpose of this work is the use of butter as a raw material for the production of spreads using vegetable oils, the creation of new functional products, determining their composition and properties. In the work the improved functional food product with the raised qualitative characteristics is received and the technique of its reception is developed. Created functional products contain residues of essential fatty acids and a complex of vitamins, are easily absorbed by the human body and can be used for healthy eating.127-135ukсолодковершкове маслоспредфункціональні продуктиbutterspreadfunctional productsСтворення нових функціональних продуктів на основі спредівCreation of new functional products based on spreadsArticle© Національний університет “Львівська політехніка”, 20219doi.org/10.23939/ctas2021.02.127Chobit M. R. Creation of new functional products based on spreads / M. R. Chobit, Yu. V. Panchenko, V. P. Vasylyev // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2021. — Vol 4. — No 2. — P. 127–135.