Гнучкість як умова розвитку організації в змінному і складному середовищі - Драбік, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У всіх сферах економічного та соціального життя сьогодні спостерігаються динамічні зміни, і темп їх розвитку постійно зростає. Можна стверджувати, що в світі навколо нас постійні незмінні речі починають змінюватись. Гнучкість визначається по-різному, зокрема через різноманіття шляхів і можливостей, які зумовлює обслуговування її високого рівня. Швидкість реакції на зміни може залежати від різних чинників. Сучасні організації стикаються з одним з найважливіших завдань розуміння того, що означають для них зміни і як отримувати з цього вигоду. Dynamic changes take place in all areas of economic and social environment, and the rate of their occurrence is constantly growing. It can be said, that “in the world around us the only constant thing is inconstancy”. Flexibility is defined differently, among others because of the diversity of ways of seeing the opportunities available thanks to its high level. The rate of reaction to changes may depend on various factors. Modern organizations face a major task of understanding what the changes mean to them and how to make them beneficial.
Flexibility of organization as a condition of development in variable and complex environment
Keywords: гнучкість організації; мінливість і складність навколишнього середовища; зміни в компанії; типи змін; управління змінами; flexibility in the organization; variability and complexity of the environment; a change in the company; the types of changes; change management