Метод розрахунку параметрів системи сонячного теплопостачання із геліопанелями - Возняк, О. Т.; Омельчук, О. В.; Шаповал, С. П.; Касинець, М. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізовано відомі методи розрахунку систем гарячого водопостачання. Запропоновано метод розрахунку системи сонячного теплопостачання із геліопанелями. Розроблено алгоритм комп’ютерного розрахунку системи сонячного теплопостачання із геліопанелями. Враховано вплив прямої та розсіяної сонячної радіації на ефективність геліопанелі. Known methods of hot water systems was analyzed. Method of calculation of solar heating of heliopanels was proposed. Algorithm for computer calculation of solar heating of heliopanels was developed. Taken into account the impact of direct and diffuse solar radiation on the efficiency heliopanel.
Keywords: сонячний колектор; сонячна енергія; сонячна енергетика; solar collector; solar energy; solar energetics