Організаційні підходи до протидій витоку конфіденційної інформації каналами ПЕМВ - Будз, Б. Д. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто організаційні методи для протидії витоку конфіденційної інформації технічними каналами. Наведено результати досліджень значень ПЕМВ відеоадаптерів одного сімейства у різних режимах роботи. Показано, що відеоадаптери одного сімейства мають розкид параметрів ПЕМВ. Також продемонстровано, що розкид параметрів одного відеоадаптера залежить від режимів роботи. Результати досліджень можна використовувати під час конфігурування ПК для оброблення ІОД, а також під час побудови КСЗІ.The article studies organizational methods of preventing confidentional information leakage through technical channels. The study demonstrates the research results of compromising emanations of graphics cards of one type in different graphic modes. The research shows that graphic cards of one type differ in compromising emanations parameters. According to the study results, compromising emanations of a graphic card depend on the mode types. The research results may be used in PC hardware configuration to process the limited access information as well as organizing complex information security systems.
Keywords: ПЕМВ; ТКВІ; відеоадаптер; контрольована зона; організаційний захід; обробка ІОД; захищений комп’ютер; витік інформації; compromising emanations; technical channel of information leakage; graphics сard; security zone of information; organising the event; processing the limited access information; safe PC; information leakage