Реакція Дільса-Альдера у синтезі нових гетероциклічних похідних 1,4-хіноїдних сполук - Думанська, Ю.; Щекун, І.; Шах, Ю.; Кудрінецька, А.; Сингаєвський, В.; Литвин, Б.; Кархут, А.; Половкович, С.; Губицька, І.; Болібрух, Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Реакцією Дільса-Альдера похідних 1,4-хіноїдних сполук з використанням як дієнів фурану, 1-метил-2-піридону та 5-арилметиліден-4-тіоксо-2-тіазолідонів було синтезовано ряд нових гетероциклічних сполук. By Diels-Alder reaction of 1,4-quinone derivatives with dienes as furyl, 1-methyl-2-pirydon and 5-arylmetyliden-4-tioxo-2-thiazolidones have synthesized new heterocyclic compounds.
Keywords: 1,4-хінони; конденсація; інтеркалятори ДНК; 1,4-quinones; condensation; DNA intercalators