Дослідження електропривода «КЕМЕК», синтезованого методом узагальненого характеристичного полінома - Марущак, Я. Ю.; Копчак, Л. С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Наведені результати експериментальних досліджень типового електропривода “КЕМЕК”, регулятори якого налаштовані відповідно до результатів синтезу системи, методом узагальненого характеристичного полінома. При цьому і для статичної, і для астатичної системи отримано перехідні процеси заданої швидкодії, що є вищою, ніж при штатному налаштуванні електропривода. У такому електроприводі існує монотонний аперіодичний закон зміни швидкості двигуна. Results of experimental researches of the sample electric drive "КЕМЕК", regulators which one tuned according to results of synthesizing system by method of a generalized characteristic polynomial is reduced. Thus both for static, and for astatic the systems are obtained transient processes of given response rate, which one is higher, than at usual electric drive. In such electric drive the monotonic aperiodic law of speed of the motor engine takes place.