Визначення сутності тіньової економіки - Ванькович, Ю. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Запропоновано визначення тіньової економіки та дано пояснення її сутності. Названо та охарактеризовано складові тіньової економіки, а саме: неофіційна економіка, підпільна економіка та фіктивна економіка та показано це на рисунку. Подано перелік загроз тіньової економіки та названо деякі її позитивні аспекти. Проілюстровано процес функціонування легальної та тіньової економік та відображено їх взаємодію. Determination of shadow economy is offered and explained of its essence is given. The constituents of shadow economy are adopted and described namely: unoffical economy underground economy and fictitious economy and it is structured on picture. The list of threats of shadow economy is given and some are adopted its positive aspects. The process of functioning of legal and shadow economies is illustrated and their co-operation is represented between it self.