Метафізика форм присутності: філософський аналіз - Петрушенко, Віктор (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Враховуючи відродження інтересу до метафізичних міркувань, окреслюються складові явища “присутності”, що постало однією з найперших характеристик людського способу буття у світі. Стверджується, що однією з найважливіших форм зрощення трансцендентного та іманентного у “присутності” є феномен людського почуття. In the article, thanks to interest towards metaphysical way of thinking, it is described the man elements of the phenomenon of “presence” (pre-essence) as one of the basic characteristics of main’s way of existence. It is argued that one of the most important form of organic join between transcendent and immanent in “presence” is man’s feeling.
Keywords: метафізика; присутність; екзистенція; почуття; metaphysics; presence (pre-esse)nce; existence; feeling