High-field strength thе sources based on tilted pulse front pumping: operation principle and perspectives - Livchak, P.; Kosoboutskyy, P. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
The terahertz wave generation using tilted pulse front pumping (TPFP) is the most advanced technique nowadays. In this paper we made a brief review of common terahertz sources. Theoretical aspects and experimental results of tilted pulse front pumping on LiNbO3 have been discussed. Генерація електромагнітних хвиль терагерцового діапазону з використанням методики помпування нахиленим фронтом є найсучаснішим підходом на сьогодні. У статті зроблено огляд традиційних джерел терагерцового випромінювання. Також описано теоретичні аспекти й експериментальні результати генерації хвиль за допомогою накачки з нахиленим фронтом на кристалі LiNbO3.
Високоамплітудні терагерцові джерела з помпуванням нахиленим фронтом: принцип роботи і перспективи
Keywords: TPFP; LiNbO3; Terahertz wave; optical rectification; помпування нахиленим фронтом; LiNbO3; Терагерцові хвилі; оптичне випрямлення