Cloud services and their selection algorithm - Boyko, Nataliya (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Описано архітектуру хмарних сервісів та основні технології для алгоритму вибору сервісів (послуг). Аналізовано хмарні обчислення є актуальними для різного виду програмного забезпечення та розподілених обчислень, які ґрунтуються на доступі до Інтернету, що означає, що користувачі можуть отримати доступ до сховищ і програм з віддалених серверів за допомогою web-браузерів чи інших стаціонарних або мобільних терміналів. Описуються ресурси стаціонарних та мобільних терміналів, які є обмеженими, саме тому хмарні обчислення є правильним інструментом, який забезпечить термінали різного роду потужними ресурсами для досягнення складних сервісів. Розглянуто архі- тектуру хмарних сервісів та ключові алгоритми вибору сервісів з адаптивними виконан- нями і мінімальними витратами. Запропонована архітектура хмарних сервісів є небезпід- ставною, а наведені алгоритми вибору необхідного сервісу є доступними, можуть змінювати масштаб та є водночас адаптивними до різних типів сервісних і клієнтських середовищ.

This article describes the architecture of cloud services and key technologies for algorithm selection services. Cloud computing is relevant to various types of software and distributed computing based on Internet access, which means that users can get an access to applications and storage from remote servers using web browsers or other stationary or mobile terminals. Resources of stationary and mobile terminals are limited, which is why cloud computing is the right tool that will provide different kinds of terminals with powerful resources to achieve complex services. In the article considered the cloud services architecture and key algorithms for choosing services of adaptive performance and minimal costs. Architecture cloud services is arguable, as proposed algorithms choose the desired service is available, and can change scale, it is adaptable to different types of service and client environments, at the same time.
Keywords: система; інформаційний потік; інформаційні процеси; “хмарні обчислення”; корпоративні інформаційні системи; інформаційна технологія; system; information flow; information processes; “cloud computing; ” corporate information systems; information technology; 004.9