Вплив умов оброблення на динамічні процеси під час нарізання зубчастих коліс черв’ячними фрезами - Грицай, І. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Досліджено особливості збудження пружної системи зубофрезерного верстата, яке виникає під час нарізання зубчастих коліс. Наведено метод оцінки сталості пружної системи та вибору оптимальних режимів різання із умов сталої роботи обладнання. Features of excitation of the resilient system of the machine-tool, that arise up in the process of the cutting of gear-wheels are explored. A method of estimation of constancy of the resilient system and choice of the optimum modes of cutting is led.