Оптимальне управління ресурсним забезпеченням виробничого підприємства - Смачило, І. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Розглянуто наукові засади управління ресурсним забезпеченням виробництва підприємства. Запропоновано автоматизоване проектування планів-прогнозів розвитку підприємства здійснювати за допомогою економіко-математичного моделювання динаміки ресурсного забезпечення підприємства. Описано динамічну зміну стану підприємства за допомогою економічних величин. Розглянуто методи оптимального управління динамічними системами та запропоновано метод оптимального управління виробничим підприємством. Scientific bases of the management the resource providing of production enterprise are considered. The automated planning of plans-prognoses development of enterprise is offered to carry out the economic-mathematical modeling of dynamics of the resource providing enterprise.The dynamic change of the state enterprise is described by economic quantity. The methods optimum of the management the dynamic systems are considered and the method optimum of the management of production enterprise is ffered.
Keywords: економіко-математичнt моделювання; иробниче підприємство; economic-mathematical modeling; management of production