Sazhina, NataliaMisin, VyacheslavKorotkova, Elena2012-11-142012-11-142011Sazhina N. Study of mint extracts antioxidant activity by electrochemical methods / Natalia Sazhina, Vyacheslav Misin, Elena Korotkova // Chemistry & Сhemical Тechnology. – 2011. – Volume 5, number 1. – Р. 13–17. – Bibliography: 13 titles.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/15977The total amount of antioxidants and their activity with respect to oxygen and its radicals are measured in water extract of mint peppery (Mentha piperita L.) by two electrochemical methods: ammetric and voltammetric. Mechanisms of interaction of antioxidants with oxygen and its radicals have been investigated. За допомогою двох електрохімічних методів (амперометричних і вольтамперометричних) визначено у водному екстракті м’яти перцевої (Mentha piperita L.) загальну кількість антиоксидантів та їх активність по відношенню до кисню і його радикалів. Досліджені механізми взаємодії антиоксидантів з киснем та його радикалами.enantioxidanttotal antioxidant activityammetric and voltammetric methodsoxygen radicalsантиоксидантизагальна антиоксидаційна активністьамперометріявольтамперометріякисневі радикалиStudy of mint extracts antioxidant activity by electrochemical methodsВивчення електрохімічними методами антиоксидаційної активності екстрактів м’ятиArticle