Комп'ютерне моделювання та розрахунок довгомірних надземних переходів магістральних газопроводів - Кичма, А. О.; Гелетій, В. М.; Новіцький, Я. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Розглянуто питання комп'ютерного моделювання процесів навантаження довгомірних надземних переходів магістральних газопроводів. Досліджено особливості застосування сучасних програмних продуктів розрахунку напружено-деформованого стану надземних переходів газапроводів методом скінчених елементів. Considered questions of computer design of processes of loading of long-length above-ground transitions of main gas pipelines. Investigational features of application of modern programmatic foods of calculation of the tensely-deformed state of above-ground transitions of gas pipelines by the method of complete elements.