Проблеми перемикання тягової підстанції з випростувального режиму в інверторний і навпаки - Пулін, М. М.; Скрипник, 0. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Виконано аналіз проблем перемикання тягової підстанції з випростувального режиму в інверторний і навпаки. Виявлені істотні недоліки існуючих способів такого перемикання. Запропоновано для перемикання перетворювача з випростувального в інверторній режим давачем інформації використовувати ефект зменшення практично до нуля струму фільтра вищих гармонік, а для зворотного перемикання використовувати ефект появи струму на вторинній обмотці трансреактора, який підключений послідовно в коло постійного струму перетворювача. The analysis of such issue as switching a traction substation from rectifying mode into inverting one and vice versa has been made. Essential drawbacks of existing ways to switch were discovered. The following solution was proposed: to use the effect of diminishing the higher harmonic filter current up to complete disappearance to switch a transformer from rectifying into inverting mode by means of information supplier and use the effect of current appearance in the secondary of transreactor, that is series connected to the line of rectified current transformer, for the reverse switching.