Вентильний електропривод на основі регульованого індуктивно-ємнісного перетворювача - Щур, І. З.; Козій, В. Б.; Голубовський, П. Й.; Shchur, I.; Koziy, V.; Holubovskyy, P. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розроблено систему електроприводу «кероване параметричне джерело струму – вентильний двигун». Джерело струму, створене на основі індуктивно-ємнісного перетворювача, живиться від промислової мережі, а керується за допомогою одного IGBT транзистора. Комутацію обмоток якоря синхронної машини з постійними магнітами забезпечує тиристорний інвертор струму, що керується за сигналами трьох точкових давачів положення ротора. Проведене комп’ютерне симулювання показало високу динаміку розробленої системи керування та задовільну електромагнітну сумісність запропонованої системи електроприводу.

The paper developed the electric drive system "controlled parametric current source – BLDC". Current source, created on the base of inductive-capacitive converter, is powered by the industrial grid and is controlled by a single IGBT transistor. Switching the armature windings of synchronous motor with permanent magnets provides a current-source thyristor inverter, which is controlled by signals of three-point rotor position sensors. A computer simulation study showed the high dynamics of such developed control system and satisfactory electromagnetic compatibility of the proposed drive system.
Brushless dc electric drive based on inductive-capacitive converter
Keywords: параметричне джерело струму; індуктивно-ємнісний перетво- рювач; синхронна машина з постійними магнітами; тиристорний інвертор струму; безконтактний двигун постійного струму; parametric current source; inductive-capacitive converter; synchronous motor with permanent magnets; current- source thyristor inverter; BLDC motor; 62-83-52; 621.313.3