Проблемні аспекти обліково-аналітичного забезпечення системи управління структурними підрозділами підприємства - Дюкарєва, Х. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2007)
Розглянуто особливості централізованого та децентралізованого управління та досліджено можливості їхнього ефективного поєднання для оптимізації організаційної структури підприємства. Узагальнено основні проблемні аспекти обліково-аналітичного забезпечення системи управління структурними підрозділами підприємства та запропоновано способи їхнього розв’язання. Вивчено особливості управління на основі центрів відповідальності, переваги та недоліки такої системи. In this article centralized and decentralized administrational discussed. The possible ways of the effective merging of these two systems for the most productive enterprise management are discovered. The most prominent problems of the management of structural subsections are generalized. The article also offers the ways to solve those problems. In this work, the specifics of the management based on the responsibility centers are discussed as well as the general advantages and disadvantages of such a management system.