Технології соціальної роботи з особами без постійного місця проживання - Мончак, Діана Богданівна; Monchak, Diana Bohdanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Робота досліджує застосування технологій соціальної роботи з особами без постійного місця проживання. Актуальність теми зумовлена зростанням масштабів бездомності в Україні, зокрема через війну, соціальну нерівність, втрату житла та складнощі з реінтеграцією в суспільство [1]. У межах дослідження охарактеризовано поняття бездомності, правові основи соціального захисту цієї категорії та особливості надання послуг бездомним особам [2]. Об’єкт дослідження: є соціальна робота з особами без постійного місця проживання. Предмет дослідження: є застосування технологій соціальної роботи з особами без постійного місця проживання. Метою дослідження є аналіз та оцінка наявних технологій соціальної роботи з особами без постійного місця проживання. Результати дослідження: У роботі проаналізовано методи профілактики, підтримки та реінтеграції бездомних осіб [3]. Розглянуто сучасні технології соціальної роботи з бездомними особами, описано технології соціального супроводу, кризового втручання та вуличної роботи [4].профілактика.

The thesis explores the application of social work technologies for persons without a permanent place of residence. The relevance of the topic is due to the growing scale of homelessness in Ukraine, in particular due to the war, social inequality, loss of housing and difficulties with reintegration into society [1]. The study describes the concept of homelessness, the legal foundations of social protection for this category, and the specifics of service provision for homeless individuals [2]. Object of the study: social work with persons without a permanent place of residence. Subject of the study: application of social work technologies for persons without a permanent place of residence. Objective: The aim of the study is to analyze and evaluate existing social work technologies for persons without a permanent place of residence. Research results: The thesis analyzes methods of prevention, support, and reintegration of homeless individuals [3]. It examines modern social work technologies aimed at this population, including social support, crisis intervention, and street outreach [4].
Technologies of social work with persons without a permanent place of residence
Keywords: 6.231.00.00; бездомність; технології; реінтреграція; соціальна робота; homelessness; technologies; reintegration; social work; prevention