Магнітне схилення та інші компоненти геомагнітного поля на території західної частини України для епохи 2007 року - Максимчук, В.; Городиський, Ю.; Накалов, Є.; Трегубенко, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Обґрунтовано необхідність регулярних абсолютних геомагнітних вимірювань для надійного визначення магнітного схилення. Наведено результати магнітного схилення, нахилення та вертикальної складової геомагнітного поля, а також величини їх вікового ходу на території західної частини України для епохи 2007 року. Побудовано карти елементів земного магнетизму і виконано порівняння спостережених результатів з розрахованими за моделлю IGRF2005. Показано істотні відмінності між спостереженими і модельними значеннями для магнітного схилення. Обоснована необходимость проведення регулярных абсолютных геомагнитных измерений для надежного определения магнитного склонения. Приведены результаты магнитного склонения, наклонения и вертикальной составляющей геомагнитного поля, а также величины их векового хода на территории западной части Украины для эпохи 2007 года. Построены карты элементов земного магнетизма и выполнено сравнение наблюдений результатов с рассчитанными по модели IGRF2005. Показано существенные различия между наблюдаемыми и со значениями для магнитного склонения. It is founded the necessity of regular complete geomagnetic measurements for reliable determination of magnetic declination. It is given the results of magnetic declination, inclination and vertical component of the geomagnetic field on territory of western part of Ukraine for the 2007 epoch. The maps of the geomagnetic field elements are drawn and the comparison of the observed and modeled by IGRF2005 results is done. It is demonstrated essential differences between observed and modeled values for magnetic declination.
Magnetic declination and other components of the geomagnetic field on territory of western part of Ukraine for the 2007 epoch
Магнитное склонение и другие компоненты геомагнитного поля на територии западной части Украины для эпохи 2007 года
Keywords: геомагнітне схилення; пункти вікового ходу