Бій під Крутами на тлі українсько-більшовицького протистояння в грудні 1917 – березні 1918 рр. - Хома, І. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Бій під Крутами розглядається крізь призму процесів, які передували цій події та розвивались після неї. При цьому акцент уваги зосереджений на участі молоді і в інших боях Першої українсько-більшовицької війни та питанні піднесення загиблих під Крутами до рівня героїв. The battle under Cruty describes in the First Ukrainian-bolshevist war. Together at the same time analilysis participation of peoples in the other battles of the First Ukrainian-bolshevist war and question elated theirs to the stage of the heroes.