Вимірювання електричного поля у морі - Сопрунюк, Петро; Юзевт, Володимир; Підгірняк, Ярослав (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Розглядаються методи і засоби вимірювання електричних полів рідинних провідних середовищ Описано принципи роботи та способи реалізації вимірювання електричного поля у середовищі Світового океану Зокрема, проаналізовано контактні методи вимірювання і засоби їх реалізації із застосуванням комутації електродів різноманітними гідроперемикачами типу сольового моста. Рассматриваются методы и средства измерения электрического поля в жидких проводящих средах Описываются принципы работы и способы реализации измерений электрического поля в среде Мирового океана. Анализируются контактные методы и средства измерений, использующие коммутацию электродов разнообразными гидропереключателями типа солевого моста. The work is dewoted to the problem of investigation electric field in the liquid environment with conductivity. It described the instrumentation and experimental methods measurement such field with many tipes of the electrode sensores. Various types of salt-bridge switches is considered.
Keywords: 621.317.3/4