Моделювання джерела квадратурних сигналів на основі рівнянь ван-дер-поля з врахуванням інерційності - Наконечний, М. В.; Шишка, В. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Проаналізовано і досліджено математичну модель джерела квадратурних сигналів на основі рівнянь Ван-дер-Поля з врахуванням нелінійності. Визначено параметри моделі, при яких досягається максимальна швидкодія процесу встановлення амплітуд коливань і мінімальні нелінійні спотворення їх форми в стаціонарному режимі. Показано, що при певних співвідношеннях параметрів у моделі виникають релаксаційні коливання. Is parsed and is probed mathematical model of a radiant of quadrature signals on the basis of the equations Van-der-Polya from the registration of nonlinearity. Is defined parameter of model, for which the maximum speed of installation process of amplitude of oscillations and minimum nonlinear distortions of their shape in a stationary condition is reached. Is shown, that at the defined relations of parameters in model there are relaxation oscillations.