Використання пам’яті з упорядкованим доступом у процесорах опрацювання зображень - Мельник, А. О.; Мельник, В. А.; Мороз, І. В.; Парамуд, Я. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто основні задачі, що часто розв’язуються під час опрацювання растрових зображень та дають змогу ефективно застосовувати паралельну пам’ять з упорядкованим доступом. Запропоновано підходи та рекомендації щодо розв’язування задач опрацювання зображень з використанням пам’яті цього типу. This paper discusses the basic problems that are often solved for raster image processing and allow effectively use parallel ordered access memory. Approaches and recommendations to solve the problems of image processing using this type of memory are proposed.
Keywords: цифрове опрацювання зображень; пам’ять з впорядкованим доступом; digital image processing; ordered access memory