Синтез та властивостінових телехелатних олігопероксидів - ініціаторів радикальної полімеризації - Скорохода, Т. В.; Лобаз, В. Р.; Заіченко, О. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Синтезовано нові коолігомери вінілацетату та малеїнового ангідриду з кінцевими пероксидними фрагментами. Досліджено фізико-хімічні характеристики водних розчинів коолігомерів. Підтверджено ініціюючу здатність цих сполук у реакціях радикальної полімеризації. New cooligomers of vinyl acetate and maleic anhydride with chain-terminal peroxide group were synthesized. Physicochemical properties of cooligomer water solutions were investigated. Initiating possibility of these compounds in reactions of radical polymerization was approved.