Parallel sorting based on impulse K-winners-take-all neural network - Tymoshchuk, P. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Описано нейронну мережу (НМ) неперервного часу типу “K-winners-take-all” (KWTA), яка ідентифікує найбільші К з-поміж N входів, де керуючий сигнал 1£K<N. Мережа описується рівнянням стану з розривною правою частиною і вихідним рівнянням. Рівняння стану містить шлейф імпульсів, які описуються сумою дельта- функцій Дірака. Головною перевагою мережі порівняно з іншими близькими аналогами є відсутність обмежень на швидкість збіжності. Наведено застосування мережі для швидкого паралельного сортування. Отримані теоретичні результати проілюстровано прикладом комп’ютерного моделювання, який демонструє ефективність мережі.

continuous-time, K-winners-take-all (KWTA) neural network (NN), state equation with a discontinuous right-hand side, impulse train, Dirac delta function, parallel sorting.
Паралельне сортування на основі імпульсної нейронної мережі типу “K-winners-take-all”
Keywords: мережа неперервного часу; нейронна мережа (НМ) типу “K-winners-take-all” (KWTA); рівняння стану з розривною правою частиною; дельта-функція Дірака; паралельне сортування; continuous-time; K-winners-take-all (KWTA) neural network (NN); state equation with a discontinuous right-hand side; impulse train; Dirac delta function; parallel sorting; 004.032.026