Семантика посткореневих морфем запозичених термінів глютонії - Руденко, Світлана (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
У статті репрезентовано семантичну рубрикацію іменників терміносистеми технології виробництва продукції підприємств ресторанного господарства (глютонімів) та її зв’язок із семантикою формантів посткореневої зони запозичених термінів. Підкреслено, що в мовах, з яких запозичено досліджувані терміни, кожний репрезентант суфіксальної зони має закріплене значення, що слід ураховувати під час стандартування термінів іншомовного походження та гармонізації питомих українських термінів. In the article there is the semantic dividing of the nouns of term-system for goodsproduction technology at enterprises of restaurant economy (gluttonims) and its connection with the semantic loading of postroot area in the adopted terms. It is underlined that in languages from which the adopted terms were taken, every representant of suffix area has the certain meaning. It should be paid attention to it during standardization of terms of foreign origin and harmonization of the specific Ukrainian terms.