Стан та перспективи розвитку приладів темпера турного контролю - Гук, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто основні проблеми сучасної електротермометрії для різних галу зей промисловості і характеру наукових досліджень. Проашийзовано метрологічні характеристики вимірювання деяких термометричних засобів контактної та безконтактної термометрії, науково обгрунтовуються способи підвищення їх точності та надійності з урахуванням результатів доайдницьких робіт, виконаних в об'єднанні Рассмотрены основные проблемы современной электротермометрии для различных отраслей промышленности и характера научных исследований. Проашишзированы метрологические характеристики ряда термометрических средств измерения контактной и бесконтактной термометрии, научно обоснованы пути повышения их точности и надежности с учетом результатов исследовательских работ, выполненных в объединении. The fundamental problems of modern thermometry according to various branches of industry and nature of scientific investigation are examined. The analysis of metrological characteristics of measurement by means of contact and non-contact thermometry is done. The scientific basis of the ways of increasing their accuracy and reliability, taking into account the results of research works made in association, is done.