Складові і принципи формування образу історико-архітектурних ландшафтів - Ремешило-Рибчинська, О. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Вводиться поняття історико-архітектурного ландшафту, аналізуються параметри його сприйняття, визначаються складові та принципи формування його образу для відтворення засобами образотворчого мистецтва та визначення естетичної цінності. The conception and the dimensions of the perceiving of the historical-architectural landscape are introduced in this article. The components and the principals of the Image of the historical-architectural landscape are determined for its reflections in the works of art, in which they can get the definition of the aesthetic value.