Технології реалізації інформаційної політики Червоноградської міської ради в рамках проєкту розвитку мейкерства, інновацій та підприємництва - Подольчак, Христина Святославівна; Podolchak, Khrystyna Sviatoslavivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю переосмислення ролі та завдань інформаційної політики місцевого самоврядування в умовах трансформації економіки Червоноградського регіону, що традиційно формувалася через вугільну промисловість. Розвиток мейкерства, інновацій та підприємництва є ключовим напрямом диверсифікації економіки міста та створення нових робочих місць, особливо в контексті реалізації програми справедливої трансформації вугільних регіонів. Ефективна інформаційна політика відіграє вирішальну роль у цьому процесі, оскільки вона забезпечує інформування та залучення громадськості до інновацій та підприємництва. Також створює сприятливе середовище, а саме поширює інформацію про доступні ресурси, програми підтримки, освітні можливості та інфраструктуру для розвитку мейкерства та підприємництва. Формує позитивний імідж міста як привабливого місця для інвестування у інноваційні проекти. Підвищує рівень обізнаності і компетентності населення у сфері інновацій та підприємництва, а також стимулює творче мислення та підприємницьку ініціативу. Актуальність дослідження також підкреслюється недостатньою вивченістю досвіду застосування сучасних інформаційних технологій у сфері місцевого самоврядування, особливо в контексті розвитку мейкерства, інновацій та підприємництва. Об’єкт дослідження – інформаційний відділ Червоноградської міської ради. Предметом дослідження бакалаврської кваліфікаційної роботи є процес здійснення інформаційної політики Червоноградської міської ради, спрямований на розвиток мейкерства, інновацій та підприємництва в місті. Метою бакалаврської кваліфікаційної роботи є аналіз та оцінка ефективності технологій здійснення інформаційної політики Червоноградської міської ради в рамках реалізації проекту розвитку мейкерства, інновацій та підприємництва. Дослідження спрямоване на виявлення сильних та слабких сторін існуючої інформаційної політики, визначення її впливу на успішність реалізації проекту та розробку рекомендацій щодо вдосконалення використання інформаційних технологій для підвищення обізнаності громадськості, залучення інвестицій та стимулювання розвитку інноваційної екосистеми в місті. У першому розділі роботи здійснено огляд літературних джерел та нормативно-правової бази, що регулює інформаційну політику місцевого самоврядування в Україні та Червоноградської міської ради зокрема. Надалі здійснено аналізування інформаційної політики Червоноградської міської ради у контексті розвитку мейкерства, інновацій та підприємництва. Для цього охарактеризовано діяльність Червоноградської міської ради, здійснено аналізування її фінансового стану, а також описано головні проблеми та виклики розвитку інформаційної політики Червоноградської міської ради в контексті регіональних особливостей. Далі було розроблено основні шляхи вирішення проблем у діяльності Червоноградської міської ради, а також запропоновано стратегічні напрями інформаційної політики для подолання викликів та розвитку інновацій, мейкерства та підприємництва у Червоноградському регіоні. Реалізація вказаних проектних заходів дасть змогу Червоноградській міській раді досягти низку позитивних ефектів, що також описані у роботі.мейкерство, інновації, підприємництво, Червоноградський регіон, комунікаційна стратегія, соціальні мережі, інвестиційний потенціал.

The relevance of the research topic is due to the need to rethink the role and tasks of the information policy of local self-government in the context of the economic transformation of the Chervonohrad region, which has traditionally been shaped by the coal industry. The development of makership, innovation and entrepreneurship is a key direction for diversifying the city's economy and creating new jobs, especially in the context of implementing the program of Just Transition of coal regions. Effective information policy plays a crucial role in this process, as it provides information and involvement of the public in innovation and entrepreneurship. It also creates a favorable environment, namely, it spreads information about available resources, support programs, educational opportunities and infrastructure for the development of makership and entrepreneurship. Forms a positive image of the city as an attractive place for investment in innovative projects. Raises the level of awareness and competence of the population in the field of innovation and entrepreneurship, as well as stimulates creative thinking and entrepreneurial initiative. The relevance of the research is also emphasized by the insufficient study of the experience of using modern information technologies in the field of local selfgovernment, especially in the context of the development of makership, innovation and entrepreneurship. The object of research is the information department of the Chervonohrad City Council. The subject of the bachelor's qualification work is the process of implementing the information policy of the Chervonohrad City Council, aimed at the development of makership, innovation and entrepreneurship in the city. The aim of the bachelor's qualification work is to analyze and evaluate the effectiveness of the technologies for implementing the information policy of the Chervonohrad City Council within the framework of the project for the development of makership, innovation and entrepreneurship. The research is aimed at identifying the strengths and weaknesses of the existing information policy, determining its impact on the success of the project implementation, and developing recommendations for improving the use of information technologies to raise public awareness, attract investment and stimulate the development of the innovation ecosystem in the city. The first chapter of the work provides an overview of literature and regulatory framework that regulates the information policy of local self-government in Ukraine and the Chervonohrad City Council in particular. Further, an analysis of the information policy of the Chervonohrad City Council in the context of the development of makership, innovation and entrepreneurship is carried out. For this purpose, the activities of the Chervonohrad City Council are characterized, its financial state is analyzed, and the main problems and challenges of the development of the information policy of the Chervonohrad City Council in the context of regional peculiarities are described. Further, the main ways to solve the problems in the activities of the Chervonohrad City Council were developed, and strategic directions of the information policy were proposed to overcome the challenges and develop innovations, makership and entrepreneurship in the Chervonohrad region. The implementation of the specified project measures will enable the Chervonohrad City Council to achieve a number of positive effects, which are also described in the work.
Technologies for the implementation of the information policy of the Chervonograd City Council within the framework of the project for the development of creativity, innovation and entrepreneurship
Keywords: 6.281.00.00; інформаційна політика; місцеве самоврядування; information policy; local self-government; makership; innovation; entrepreneurship; Chervonohrad region; communication strategy; social networks; investment potential