Пам’яткоохоронна та реставраційна діяльність у Львові від середини ХІХ століття до початку Другої світової війни (1939 року) - Сприса, Т. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Зроблено спробу хронологічного викладу основних фактів та подій, які є дотичними до пам’яткоохороної та реставраційної діяльності у м. Львові від середини ХІХ-го ст. до поч. Другої світової війни (1939 р.) Athor makes an attempt to set out in chronological order facts and events, which occure to herritage protection and consevatory activity in Lviv from the middle of 19th century till the beginning of the World War II (1939).
Keywords: стилістична реставрація; консервація пам’яток; реконструкція об’єктів; пам’ятко-охоронна діяльність; stylistic restoration; monument conservation; object reconstruction; monumentsaving activities