Участь генерала Романа Дашкевича у зміцненні артилерійських підрозділів армії УНР - Ткачук, П. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Проаналізовано становлення артилерії збройних сил України в 1917 - 1920 рр. і участь у цьому Романа Дашкевича. The situation of the artillery of the Armed Forces of Ukraine in 1917 - 1920 and the role of Roman Dashkevych in it has been analised.