Розроблення додаткового програмного модуля з використанням методів локальної оптимізації у комп’ютерній системі для розв’язання динамічної задачі комівояжера - Муляревич, О. В.; Голембо, В. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто розроблення додаткового програмного модуля з використанням методів локальної оптимізації у комп’ютерній системі для розв’язання динамічної задачі комівояжера, що ґрунтується на використанні моделі ройової поведінки агентів. This paper is devoted to the solving one of the сombinatorial optimization task – the Dynamic Travelling Salesman Problem (DTSP) by developing additional program module based on usage of local optimization methods for computer system based on swarm behavior model of collective agents.
Developing of additional program module using local optimization methods in computer system for Dynamic Travelling Salesman Problem solving
Keywords: агенти; динамічна задача комівояжера; метод мурашиної колонії; методи локальної оптимізації; ройова поведінка; agents; DTSP; ant colony method; local optimization methods; swarm behavior