Потенціал суфіксального способу творення термінів землеустрою та кадастру - Тур, Оксана (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Стаття містить аналіз можливостей суфіксального способу творення термінів. Автор схарактеризував найпродуктивніші моделі творення термінів для позначення понять землевпорядної галузі: абстрактних віддієслівних іменників, що є назвами процесів і дій, назв пристроїв і механізмів, споруд, людей за видом виконуваної ними роботи та ін.; причини заміни одних суфіксів іншими, змертвіння непродуктивних суфіксів. The article deals with the analysis of variants of suffixal method of term formation. The author characterized the most productive models of term formation in order to determine the notions of land tenure branch: abstract verbal nouns denoting the processes and actions, names of devices and mechanisms, buildings, persons according to their occupation etc.; the reasons of change one suffix by others, disappearance of unproductive suffixes.
Keywords: термінологія землеустрою та кадастру; деривація; похідне слово; суфіксація; продуктивна модель творення термінів; term system of organization of the use of land and cadastre; derivation; derivative words; suffixal word formation; productive model of term formation