Дослідження ринку поліграфічних послуг та обґрунтування напрямів удосконалення рекламної діяльності ТОВ НВТ “ПОЛІГРАФІЧНІ ПЛІВКИ ТА ПОСЛУГИ" - Юник, Олег Павлович; Yunyk, Oleh Pavlovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Реклама та маркетинг є важливими складовими будь-якої підприємницької діяльності, що забезпечують зростання доходів компанії та впізнаваність бренду, тобто реклама є одним із найважливіших засобів забезпечення конкурентоспроможності підприємства. У сучасних умовах дослідження рекламної діяльності є необхідністю для ефективного управління маркетинговими комунікаціями підприємства [2]. Стрімкий розвиток цифрових технологій, зміна пріоритетів споживачів, зростання конкуренції та інформаційної щільності змушують бізнес постійно шукати нові формати взаємодії з клієнтами. Головна мета рекламної кампанії — привернути увагу потенційного клієнта, дізнатися його побажання, викликати інтерес до товару (послуги), донести необхідну інформацію до споживача, підштовхнути його до певних дій та відвернути увагу цільової аудиторії від конкуруючих товарів (послуг) зі схожими характеристиками. Отже, розробка та ефективність рекламної стратегії можна забезпечити шляхом ретельного аналізу ефективності рекламних кампаній, поведінки цільової аудиторії, придатності каналів комунікації та змісту повідомлень [3, 4]. Правильно сформовані рекламні кампанії дозволяють не лише оптимізувати витрати та підвищити прибутковість, але й швидко адаптуватися до змін на ринку, виявляти нові можливості позиціонування, враховувати соціально-культурні особливості споживачів [1]. В результаті, підприємство отримує цінні аналітичні дані для прийняття обґрунтованих рішень у динамічному бізнес-середовищі, створення конкурентних переваг та забезпечення сталого розвитку. 5 Об’єктом дослідження магістерської кваліфікаційної роботи є рекламна діяльність ТОВ НВТ «Поліграфічні плівки та послуги». Предмет дослідження – теоретико-практичні аспекти рекламної діяльності ТОВ НВТ «Поліграфічні плівки та послуги». Мета роботи полягає в теоретичному обґрунтуванні та практичних рекомендаціях удосконалення рекламної діяльності ТОВ НВТ «Поліграфічні плівки та послуги». Результати дослідження. Обґрунтовано необхідність проведення рекламної кампанії для залучення більшої кількості споживачів. Доведено, що сучасний тренд на цифровізацію стимулює розвиток цифрового друку, онлайн-замовлень, використання AR/VR-технологій та інтеграцію з маркетинговими сервісами. Обґрунтовано важливість проведення рекламної кампанії в Інтернет-мережі. Встановлено, що попит на поліграфічні послуги в Україні залишається стабільним, особливо в сегменті упаковки та брендованої продукції, що створює передумови для подальшого розвитку галузі в умовах інновацій та технологічного оновлення. Досліджено фінансову та маркетингову діяльність ТОВ НВТ «ППП», яке спеціалізується на постачанні якісних поліграфічних плівок та наданні професійних послуг у сфері друку. Підприємство пропонує комплексний підхід до потреб клієнтів, поєднуючи сучасні матеріали, передові технології та індивідуальні рішення для кожного замовника Для вдосконалення маркетингової діяльності поліграфічних підприємств запропоновано використовувати традиційні підходи, серед яких: оптимізація цінової політики та стимулювання збуту, використання цінових знижок, акцій, спеціальних пропозицій для залучення нових клієнтів і зміцнення позицій на ринку та нетрадиційні підходи, як, приклад, використання AR та VR для розробки QR-кодів та програми лояльності. Для удосконалення маркетингової діяльності ТОВ НВТ «ППП» запропоновано використання програми лояльності, яка спрямована на 6 утримання постійних клієнтів, залучення нових клієнтів через інноваційний підхід та підвищення інтерактивності взаємодії з брендом за допомогою віртуальної реальності. Для покращення рекламної діяльності ТОВ НВТ «ППП» запропоновано створення якісного креативного контенту. Зокрема, рекомендовано інвестувати у професійні відеоогляди продукції, які не лише інформують, а й емоційно залучають потенційного споживача.

Advertising and marketing are essential components of any business activity, ensuring both the company’s revenue growth and brand recognition. Advertising is thus one of the key tools for maintaining a company’s competitiveness. In modern conditions, the study of advertising activities becomes a necessity for effective management of a company’s marketing communications. The rapid development of digital technologies, changing consumer priorities, increasing competition, and high information density force businesses to continuously search for new ways to engage with customers. The main goal of an advertising campaign is to attract the attention of potential customers, understand their needs, generate interest in a product or service, convey necessary information, encourage specific actions, and shift the target audience's focus away from competing offerings with similar characteristics. Therefore, the development and effectiveness of an advertising strategy can be achieved through thorough analysis of campaign efficiency, audience behavior, the suitability of communication channels, and message content. Properly designed advertising campaigns not only optimize costs and increase profitability but also allow for rapid market adaptation, identification of new positioning opportunities, and consideration of the socio-cultural characteristics of consumers. As a result, the enterprise gains valuable analytical data for informed decision-making in a dynamic business environment, building competitive advantages and ensuring sustainable development. The object of the master’s thesis is the advertising activity of LLC SRT “Printing Films and Services.” The subject of the study involves the theoretical and practical aspects of advertising activities at LLC SRT “Printing Films and Services.” The purpose of the work is to provide theoretical justification and practical 8 recommendations for improving the advertising activity of LLC SRT “Printing Films and Services.” Research results: The necessity of conducting an advertising campaign to attract more consumers has been substantiated. It is proven that the modern trend toward digitalization stimulates the development of digital printing, online ordering, the use of AR/VR technologies, and integration with marketing services. The importance of launching an online advertising campaign has been emphasized. It has been established that the demand for printing services in Ukraine remains stable, particularly in the packaging and branded products segment, creating prerequisites for the industry's further development in the context of innovation and technological advancement. The financial and marketing activities of LLC SRT “PPS,” which specializes in supplying high-quality printing films and providing professional printing services, have been studied. The company offers a comprehensive approach to client needs, combining modern materials, advanced technologies, and customized solutions for each customer. To improve the marketing activities of printing enterprises, it is proposed to use traditional approaches, including pricing policy optimization, sales promotion, price discounts, promotions, and special offers to attract new clients and strengthen market positions. At the same time, non-traditional approaches such as the use of AR and VR for developing QR codes and loyalty programs are also suggested. For enhancing the marketing performance of LLC SRT “PPS,” the implementation of a loyalty program is proposed. This program aims to retain regular customers, attract new ones through an innovative approach, and increase interactive brand engagement using virtual reality. To improve the company’s advertising activities, the creation of high-quality creative content is recommended. In particular, investment in professional video reviews of products is advised, as they not only inform but also emotionally engage potential consumers.
Research on the printing services market and justification of directions for the advertising activities improving at NVT “PRINTING FILMS AND SERVICES” Ltd
Keywords: 3.075.00.00; ринок; реклама; поліграфічні послуги; поліграфічні плівки; market; advertising; printing services; printing films. 9 Referrens. 1. Kalina I.I.; Khaidarova T.M.; Sabirova I.M. Mekhanizm vplyvu tsyfrovoi marketynhovoi komunikatsii na spozhyvacha v umovakh viiskovoho stanu krainy. Naukovi pratsi Mizhrehionalnoi akademii upravlinnia personalom. Ekonomichni nauky. 2023. Vyp. 3. S. 52-57. URL: https://doi.org/10.32689/2523-4536/70-8 (data zvernennia 12.01.2025). 2. Krykavskyi Ye.V.; Moroz L.A.; Kalynec K.S. Marketynhova polityka komunikatsii: navch. posibn. Lviv: Vydavnytstvo L'vivs'koyi politekhniky; 2022. 136 s. 3. Petryshyna T.O.; Nemyrivska O.V.; Loshenyuk O.V. Marketynhovi komunikatsii v umovakh tsyfrovizatsii: aktual'ni tendentsiyi vykorystannya sotsial'nykh merezh. Mizhnarodnyi naukovyi zhurnal "Internauka". Seriya: Ekonomichni nauky. 2022. №12. S. 55–62. URL: https://doi.org/10.25313/2520-2294-2022-12-8488 (data zvernennya 15.01.2024). 4. Petropavlovs'ka S.Ye.; Kovtun K.Yu. Marketynhovi komunikatsii v merezhi internet yak innovatsiynyi instrument stratehiyi prosuvannya. Naukovyi visnyk Poltavs'koho universytetu ekonomiky i torhivli. Seriya "Ekonomichni nauky"; 2021. №2-2 (104). S. 78–83. 5. Yaloveha N.I. Marketynhovi komunikatsii v umovakh viyny: vyklyky y shlyakhy prosuvannya tovariv. Scientific Notes of Lviv University of Business and Law; 2023. №37. S. 373–379