Дослідження перехідних та усталених режимів роботи привідних систем з пружними муфтами квазінульової жорсткості - Колесник, К. К. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Здійснений порівняльний аналіз усталених режимів роботи привідних систем з пружною муфтою сталої жорсткості та з пружною муфтою квазінульової жорсткості. Досліджена ефективність роботи керованих пружних муфт квазінульової жорсткості на усталених та перехідних режимах роботи привідних систем. Розрахунок динамічних процесів виконується з урахуванням електромагнітних явищ в асинхронному двигуні. The comparative analysis of stationary regimes of works of systems with an elastic clutch and with quasielastic clutch is conducted. The effective work of regulated quasielastic clutches on stationary and transient regimes of work of drive system is researched. Calculation of dynamic processes is executed with account of electromagnetic phenomena in induction motor.