Побудова математичної моделі намотувальної системи з барабанами в формі правильних призм і поступальним компенсатором - Будзан, В. І.; Віннік, В. М.; Коцюмбас, О. Й. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Встановлено залежності між геометричними, кінематичними та силовими параметрами намотувальної системи з двома барабанами в формі правильних призм і встановленим під довільним кутом поступальним компенсатором. Dependences are set between the geometrical, kinematics and power parameters of the winding system with two drums in the form of correct prisms and forward compensate set under an arbitrary corner.
Keywords: намотувальна система; поступальний компенсатор; winding system; forward compensate