Проблеми формування туристичної інфраструктури та збереження природного середовища - Павлів, А. П.; Pavliv, A. P. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто питання поєднання сучасної рекреаційної архітектури з природним середовищем. Формування предметно-просторового середовища туризму неможливо виключно досягненнями сучасної будівельної технології та матеріалів. Туризм сьогодні – це швидка зміна приїздів, від’їздів і вибору нової мети подорожі. Темпи збільшення автомобілізації сприяють значному притоку автотуристів у курортно-рекреаційні регіони України. Розв’язання проблеми формування середовища автотуризму можливе засобами дизайну, тобто проектними методами.

In the article, some questions that describe problems of combining modern recreational architecture with the natural environment are considered. Forming the stuff-spatial structure of tourism only due to the application of accomplishments of modern construction technologies and materials is impossible. Tourism today is a fast change of arrivals, departures and choices of new destination. Because of the technological progress auto tourists are encouraged to come to different recreational regions of Ukraine. Solving the tourism space development problem for people traveling by vehicles is possible by using design ideas, such as projecting.
Problems of tourism infrastructure development and natural environment maintenance
Keywords: туристична інфраструктура; природне середовище; рекреаційна архітектура; предметно-просторове середовище; курортно-рекреаційний регіон; автотуризм; дизайн-програми; туристичне планування; регіональне планування; “поміркований” туризм; моторизація суспільства; проектніметоди; 7.012; 504