Застосування інваріантних наближень до роз’язання варіаційної задачі електростатики - Говикович, М. В.; Горячко, В. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Запропоновано вираз енергетичного функціонала для формулювання варіаційної задачі електростатики. Викладено алгоритм розв’язання представленої варіаційної задачі за допомогою поєднання методики інваріантних наближень з методом скінчених елементів. An expression of functional for formulation of variational problem of electrostatics has been developed. The paper presents the algorithm of solution of the foresaid variational problem based on the fusion of technique of invariant approximations with finite elements method.
Keywords: електростатика; варіаційна задача