Експериментально-статистичне моделювання у технології бетонів на малоклінкерних і безклінкерних в’яжучих - Солодкий, С. Й. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Досліджено активності композиційних і шлаколужних в’яжучих, а також показники міцності і деформативності бетонів на їхній основі. Наведено приклади розв’язання аналітико-геометричних задач на основі експериментально-статистичних моделей властивостей бетонів і бетонних сумішей.

The article is devoted to the researches of scientifics approach to designing the modified concretes on base of the composite and slagalkaline cements. The approach combines using of the advantages of the composite and slagalkaline cements and multifactor modelling that would provide specified properties and durability of concretes.
Keywords: 691.3