Дослідження впливу методу дефазифікації на характеристики системи з нечітким регулятором Такагі-Сугено - Демків, Л. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто динамічну систему, що складається з двох підсистем. Досліджено вплив методу дефазифікації на якісні показники функціонування системи. Здійснено порівняння основних методів дефазифікації. A dynamic system that consists of two subsystems is considered. The influence of defuzzification method on quality indicators of the system is investigated. A comparison of the main defuzzification methods is held.
Keywords: нечітка логіка; функція належності; динамічна система; дефазифікація; fuzzy logic; membership function; dynamical system; defuzzification